Kipas Susah Mati

Thursday, December 30, 2010

LOVE MALAYSIA!!


tahniah tahniah dan tahniah buat pasukan Malaysia yang berjaya memenangi 
Piala Suzuki AFF 2010
bangge teman yob jadi warga Malaysia.. @@@
aku just tengok game nie kat rumah je sbb demam..
nak sorak lebih2 pun taley pasal mulot aku bengkak2 disebabkan ulser..
terpegun tengok keeper Malaysia si Khairul Fahmi Che Mat..
kau lah hero malam tue walaupun da bolos 2 goal ken..
bergantang2 lar kurnia mengkome dapat ye.. udoh rezeki kome husinnnn..@@@

touh dia punya stai!!

i got it! i got it! buekkkkk! c(:
nie pun hero jugak nie.. kalau x, tade r kite menang besa.. ken ken ken..

sonot dye dpt 2 hadiah.. yeay!

good job Malaysia! i'm proud of you! <3 <3 <3
keep up the good work!

Wednesday, December 22, 2010

S E P E T

ini bukan tajuk filem.. tapi keje mengong aku dengan adik.. 
lepak kat polo main card.. tinguk kat tangan dye ade card..
tajuk gambarnye "Buat Mate Sepet".. 
tapi hasilnye bukan mate sepet tapi mate yang terpejam.. 
hampeh btol! 
tapi adik aku nie mimang sepet matenye.. ahmoi chantek chumil!!

Monday, December 13, 2010

N G A N G K U N G

06 Disember 2010

 
Last Monday setelah kesekian lamenye aku x tengok wayang, cite Ngangkung nie menjadi pilihan..

‘Ngangkung’ nie perbuatan memuja nombor ekor dengan membawa ‘barang’ untuk dipuja oleh bomoh. Barang tue barang2 lame r macam keris lama & tombak..

Shaheizy Sam berlakon sebagai Azim tapi bukan Azim Kamisan.. hehe!
Azad Jazmin berlakon sebagai Tasnim
Angah Raja Lawak berlakon sebagai Wan

Dorang nie da terjebak dok main nombor ekor.. Cite nie x berat sangat tapi ade mesej yang baik..

"Tembak biar kena pada badan, jangan kene pada ekornya"

Main nombor ekor tue da tau2 lar haram so ble da buat bende2 mcmtue, hidup pun x selamat & x berkat..
Pape pun, aku enjoy + gelak terkekekekekek tengok cite nie..

p/s :nak tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, December 12, 2010

X2 Net Cyber Cafe

currently di Ipoh dengan dua adik, Fathin Farahin and Fathin Nabila..

Saturday, December 11, 2010

Trip To Berastagi-Medan



Assalamualaikum.. (:
da lame gle x update blog nie.. huk! huk! so, post kali nie pasal trip aku ke Medan last week..

29hb November 2010
Kitorang gerak dari Ipoh ke KL then bermalam kat KL lar sbb pagi2 isuk da kene pegy Airport Subang..
Aku bawak beg besa tp barang ckit je.. Huhu! Dorang sume tdo kat Hotel City Villa tp aku tdo kat uma sepupu aku kat Kota Damansara.. Dapat lar main2 dengan kucing2 yang gebu2lat gemontel tue.. Weeeee~


30hb November 2010
Subuh2 lagi da bangun, abang ipar aku yang kejutkan.. Haha! 1st time woo abang ipar aku yang kejutkan..
Breakfast dulu then gerak pegy Hotel City Villa amik ahli2 rombongan yang lain.. Then, pegy ke HQ RISDA..
Berkumpul kat sane.. Naik bus RISDA pegy airport Subang.. Dekat2 pukul 10 lar sampai..
Bapak ah berejam nak tunngu.. Nak terbangnye pukul 12.30.. DEMIT! Bosan gle.. Da le surang2 je.. Ampeh!

situation at Airport..

Jeng! Jeng! Jeng! Da pukul 12 lebih camtue.. Dorang suruh tunggu kat Balai Berlepas (bahasa baku)..
Da check passport pe sume.. Boleh lar jalan menuju ke flight.. Seriously, aku nie gayat yg teramat kat tempat tinggi.. Tuhan je yg tau perasaan aku time tue.. Dub! Dab! Dub! Dab!
Kitorang naik FireFly.. Tecik je tp okay lar.. Bukan nak terbang lame pun.. Aku dok tepi tingkap.. Weeee~

kepoyoan terserlah..



Mule2 mimang rase nak muntah.. Tp buat2 kewl.. Phewwwww! c(:
Da rase mcm tinggi gle.. Aku pening2 segale.. OMG! Bertahan! Bertahan!
Tibe2 my cikaro datang serve juice and muffin.. Tau2 je aku lapaq..

Muffin seketoi with orang juice..

Aku dengar lagu.. Pejam celik pejam celik, da sampai.. 1 jam 15 minit..
Wah! Kakiku da berada di Inonesia rupa-rupanya.. Aku terus cari toilet (Kamar Kecil).. Hik3!
Tourist Guide kitorang namenye Pak Berahim da tunggu kat airport.. So, terus dye bwk kitorang ke Bus Pelancong atau dalam
bahasa indon nye "Bus Pariwisata".. LOL!
Waktu kat sana lewat sejam daripada waktu kat Malaysia..
Kitorang dibawak pegy ke Restaurant ACC Putri Hijau untuk makan tengahari.. Makanan dye ala-ala
kat Restoran Simpang 3 (Masakan Minang).. Memang tekak aku xbpe nak time lar..
Tapi lapar punye pasal.. BEDAL!
Lepas makan solat Zohor kat Masjid Iklab Medan..

inilah dye Masjid Iklab Medan..

Pastu kitorang teruskan perjalanan ke Berastagi.. Nak p tengok air terjun Sipiso-Piso..
Nun ataih bukit teghok2.. Pusing2 jalan dye.. Pening da aku..
Berastagi nie tempat peranginan.. Sejuk mcm kat Cameron Highlands.. Penduduk kat sane kebanyakannya
bercucuk tanam.. Dorang tanam carrot, pisang, kopi, kobis, strawberry, bunge2.. Memang cantik!
Da dekat maghrib, baru lar kitorang smpi ke destinasi yang dituju..

air terjun nie mimang deras sungguh terjunan airnye..
okay! nie roomate aku mase kat sane.. (:
sangat suke view kat belakang! itulah dye Danau Toba..

cantikkkkkkkkkkkkk.. (:

tadddaaaa!

Okok.. Masa untuk menuju ke hotel yang bernama Grand Mutiara Hotel terletak di Berastagi..
Sampai2 makan dulu baru check in.. Letih brooooo!

nah! sejuta rupiah x berusik lagi pada hari pertama..

01hb Disember 2010
Bangun pagi gosok gigi cuci muke mandi2 (walopon sejuk gle) then posing jap kat bilik.. Hehe!

Pagi Bukkkkk! c(:


Da settle breakfast, destinasi pertama hendak dituju adalah Gunung Sibayak.. Xdela panjat gunung tue.. Just pegy kaki2 gunung je.. Kat situ ade kolam air panas.. Gunung Sibayak nie gunung merapi.. Aktif..




nie dia Bus Pariwisata! nais!

And then, kitorang meninggalkan bandar Berastagi yang penuh dengan kedai Babi Panggang ini..
Bus ini terus membawa kitorang ke bandar Medan pulak.. Sampai2 di Medan, terus makan tengahari di Restoran Trans Minang.. Membosankan sungguh makanannyeeee.. Aku xbpe nak gemo..
Da abes makan, Pak Berahim bwk kitorang pegy kedai (toko) jual telekung, kain batik tenun, kain pelekat, samarinda pe sume lah.. Aku beli kain pelekat untuk ayah and kain samarinda untuk Syahir Apple.. Dye mimang gemo kain samarinda.. Sejuk katenye..




Lepastue Pak Berahim bawak pegy Fashion Outlet and Edward Forrer.. Ala2 F.O.S. and Reject Shop lar nie.. Aku lepak kat luar je.. Tak berminat langsung.. Caittttttt!



inilah mat2 indon yang mengekor setiap mase menjual souvenir2..

Petang tue kitorang check in kat Hotel Danau Toba International..


Malam tue kitorang makan kat restoran ikan & ayam bakar.. Gila babeng nais! 3 kali gak aku tambah nasik! Duduk bersila plak.. Ley bersandar2 segale.. Hehe!



02hb Disember 2010
Morning peeps! c(:

Destinasi pertama hari nie adalah Istana Maimoon.. Istana lama nie.. Maimoon nie name isteri sultan nie.. Dye buat istana then bubuh name bini dye.. Mcm Taj Mahal lar jugak.. Maimoon nie name sebenar dye Maimunah oh Maimunah.. Hehehehehehe! Sempat r jugak berposing kat cni..







Da selesai lawatan ke Istana Maimoon, Pak Berahim bawak kitorang pegy Toko Batik Puan Suri.. Same je mcm kedai yang sebelum nie.. Takde pe yang menarik.. Tokey dye bapak berlagak tamau kasi turun harga langsung.. Aku sepahkan barang2 dye then aku blarh.. Haha! Padan muka..




Finally, Pak Berahim bawak jugak kitorang pegy Pasar Ikan.. Pasar Ikan nie bukan jual ikan ok tapi dye jual barang2 macam telekung pe sume tue dengan harga yang murah + cantik2 gleeee... Geram pulak aku tengok..
Dapat jugak aku beli kain nak buat baju kurung dengan harga RM43.. Kat Toko Batik Puan Suri tue dye nak RM53.. Gila cekik darahhhhhhhhhhhhh!



ayu je.. haha!

Da beli dan belah, kitorang pegy makan plak kat Restoran Simpang Tiga (eleh! kat Ipoh pun ade)..
Masakan Minang jugak.. Punya bosan lah tekak aku dok makan menda nie hari2.. Nak makan laksaaaa!



Pastu Pak Berahim ckp "siapa2 mahu ke Spa, kita akan hantarkan ke Lady Q International Spa.."
Aku ingatkan Spa Q bukak branch kat Indon.. Hehe! Aku memilih untuk ke SOGO (igt kat KL je ke ade SOGO).. Ade lar 3-4 orang je yang nak ke Spa nie.. So, kitorang yang lain2 seramai 11 orang je terus ke SOGO..


Kat SOGO plak just jalan2 tengok2 je.. Duit banyak da abes kat Pasar Ikan.. Haha!






Bosan gle dok tunggu Bus Pariwisata mai amik kitorang..

Balik ke hotel then berehat pule.. Malamnie Pak Berahim bawak kitorang p dinner kat hotel ape tah.. Yang pasti, makanan dia naisssssssssss bebeh! Kenyang gila aku mlm2 last nie.. Hehe! Sempat jugak aku snap pic dengan minah indon yang keje kat hotel tue..


Da kenyang kan? Pe lagi.. Balik hotel lar tido.. Last night at Medan.. X sabo nak balik Malaysia.. Rindu banget kat A P P L E ! !

03hb Disember 2010
Hey hey morning again and again..
Pagi2 da breakfast.. Lepas breakfast, aku and 2 orang rakan dari PRD Kuala Kangsar nie buat keputusan untuk pusing2 satu hotel bagi sesi bergambar.. Haha! Inilah hasilnya..












Menghitung lagi beberapa jam nak balik ke Malaysia.. Weeeeeee~
Kitorang bergerak ke airport Polonia, Medan untuk menunggu penerbangan pulang ke Malaysia Oh Tanah Airku.. Tanah Tempat Tumpah Darahku.. c(:






yeay! nie lar beg yang aku beli kat airport Polonia.. upss! tangan Apple nak jugak masuk.. haha!

fuh! finally siap jugak entry pasal pegy Medan - Berastagi nie walaupun agak lewat..
so, aku harap you guys enjoy membaca, melihat and meng"komen"..
tak nak komen pun tape.. pe de hal.. haha! 
adios!