Kipas Susah Mati

Wednesday, April 13, 2011

R A P U H

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadamu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadamu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padamu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaimu
dalam dadaku harap hanya
dirimu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padamu
 
ilysm <3

Tuesday, April 12, 2011

Ayah oh Ayah

kenape ayah marah2? ye.. ijah tau ayah sakit..
saba ea ayah.. Allah xkan uji umatnye kalau Dia tau umatnye x boleh tanggung bebanan tue..
kite sume doakan ayah cepat sembuh.. mcm dulu..
dulu ayah x mcmnie.. ayah sihat.. ayah aktif..
pegy kebun hari2..
sekarang ayah da x bley bwk moto.. nak pegy mane2 org yg kene bawakkan..
nanti kalau ayah da ok.. mcm dulu.. ayah jgn garang2 da ea.. :)
ayah.. selagi ijah hidup, ijah akan jage ayah smpi bile2..
sayang ayah sangat2.. <3

from Taiping with love (26-27/03/3011)

yeah! aku bekeje hari Sabtu dan Ahad.. nampak??
frust terok sbb xdpt tgk TEOS perform kat gig di Rainhouse, Ipoh..
aku ke Kamunting petang tue then tdo sane lar.. 
dpt jumpe 2 budak tecik chumil..
Anas and Anis.. lalalalalalalala~
mlmtue aku bwk dye pusing2 Taiping.. smpi tertdo2 atas ribe mak su.. 

chumil je budak nie..
pening sebab terbalik? c(:


haaa! ini hasil tangan aku sendiri.. (amik sendiri le maksudnye.. hehe!)

isuk pagi tue kitorang gerak pegy ke SDSI Kg. Garok, Selama..
i've never been here before.. so ini 1st time lar.. dlm 20km dr pekan Selama..
sakit2 juge le badan naik HILUX pule.. aku bengang gle dgn press2 drpd akhbar2 (cewah! akhbar kunun)
kome kate nak datang pastu ble aku call ley buat kerek pulak.. igt aku nak sgt ke call kome kalau bukan pasal keje? kunk hussin mencarot kunk hussin kate bulsit pule..
seronok aku tgk mak cik2 kat sane seronok bebeno timbalan menteri nak datang..
gotong royong le deme masak mcm2.. sedap juge mkn gulai kawah.. slurppppppp!

nie PRD Tapah.. Pn. Yusrina namenye..

balik daripada Kg. Garok.. pa lagi.. bantai tdoq lar.. x keras plak tulang belakang aku nie.. haha!

50 sen & 20 sen


aku suke kumpul duit syiling.. kalau kat umah, aku jupe celah2 sofa ke atas meje ke sume aku sapu tarok lam tupperware (lam tabung x muat da)
mak aku yg bg tupperware tue sbb dye ronsen kinguk duit syiling bersepah2 atas meje aku..
so ade 1 mlm tue aku bosan taley tdo.. aku duduk bersila kire duit syiling aku..

yg atas tue 20 sen bertindih l.. yg bwh tue 50 sen bertindih dua..

kire punye kire total duit 50 sen & 20 sen aku ade seratus lebih.. hehe! aku tanak tuka jd duit kertas..
japg laju je abes.. so, matlamat aku adalah nak kumpul smpi jadi seribu.. yezzzza! kamon babe!