Kipas Susah Mati

Friday, September 28, 2012

Kosong Kosong Ohhh

pernah tak terjadi sebegini?
okay.. tadi aku merasakan lapar yang tidak berapa lapar..
so, aku mengeluarkan sepeket maggi perisa tomyam daripada dalam drawer..
pastu aku rebusnya selama 2 minit dan toskan ayornye..
pastu rebus ayor yang baru (pastikan ayor bio aura k)
aku pun konpiden gunting perencah maggi tue.. 
masukkan yang serbuk punya dulu pastu barulah yang minyak2 pedas tue kan..
sekali picit2.. kosong! memang kosong kosong ohhh..


kesimpulannya : maggi x sedap tanpa perencah yang berminyak itu..

Wordless


Monday, September 24, 2012

Weekend Yang Berlemak

assalamualaikum..
seriously menyampah nak menghadapi hari senin.. Selamat Hari Senin!
padan muka punch card aku dengan baba merah hari nie.. :p
semalam sebelum kakak-kakak aku balik ke rumah masing-masing, semua naik atas timbang..
nak tengok apa perubahan yang berlaku.. adakah ianya baik untuk masa depan atau sebaliknya?

jawapannya dah tentu mengecewakan.. ada yang naik sekilo.. aku dah tentu naik 2 kilo.. haha!
nasebbb kau lar jah.. makan x hengat doniawi.. hari sabtu kak chik dok buat chicken chop..
aku pun x hengat berapa kali aku repeat mentekedarah menatang nie..

memang best!!

hari ahad plak lagi lar meriah katak! makan tengahari satnikebende ada atas meja..
mak ajak makan kat garage.. space nya agak besar kan (padahal dapur dah semak)

ikan jaket 2 perisa berbeza!

tengok nie mak buat kuih bom dan kuih gelang!!
kuih lopes pun mak buat jugak untuk minum petang :)
lepas makan nie jeh aku dah x keruan (kenyang sangat)
kalau lepas makan jenis senang mem"berry" takpe jugak..
malamtue plak kak chik dah standby barang nak buat macaroni goreng style..
ehem! aku memang hantu makan makanan pasta nie.. layan gambar jela weyhhh..

enak dimakan dengan sos ataupun begitu sahaja
okay sambung menternak lemak weekend yang akan datang :)



Wednesday, September 19, 2012

Wordless Wednesday

baba datang bawak "MAKANAN" nie dan tiba2 aku jadi obses bukan obes!
nak sepuluh!

Tuesday, September 18, 2012

KL-Temerloh-Bukit Tinggi-KL

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera pun kan adoiii..

back to work! selalunya aku benci hari ISNIN..
tapi disebabkan ISNIN cuti, aku benci SELASA plak.. haha!
cuti Hari Malaysia korang pegy mane?
hari sabtu lepas aku, hubby, mak and adik ke Temerloh.. ade urusan periBODI sikit..
sebelum ke Temerloh, kitorang singgah makan kat Warung Santai, Tesco Ampang..
betoiiii sangat kata2 manis abang EYRIQAZZ..
sedap gilesss makanan dye.. kitorang order Ikan Siakap Masak Pedas, 
Tom Yam & Baby Kailan Ikan Masin.. terbaikkkkkk!

gambar ihsan dari abe Eyriqazz

so, time nak menghala ke Temerloh tue aku dah perasan signboard ke Bukit Tinggi..
terdetik dalam hati "mesti best kan tempat nie?" "sejuk x? mcm kat obersis x?"
masa nak balik ke KL, aku acah2 kat baba..
"baba, boyeh ke kite naik Bukit Tinggi?"
baba as usual, jarang sekali berkata tidak.. yeayyyyy!
baba pun dengan redho nye menekan pedal minyak membawa kami ke atas..
aku mcm da mual2 sikit sebab jalan ala2 Cameron Highlands..
time tue pun dah petang, angin sepoi2 bahasa.. sejuk jeh..
finally sampai kat kaunter tiket..
ADULT : RM12
CHILDREN : RM8
*take note ye bagi sesiapa yang belum pergi dan nak pergi

dah sampai atas! taraaaaaa!

bonjour haute colline (cakap french sikit)
adik ipar aku sedang berbanggan dengan tolesan UITM di badan kuda
oh lomentiknye terasa.. Je t'aime Faizal!!
bajet ko kat obersis ke pijah oiii? (mom in law i kat sebelah)
mulut itik tetibeee
serious cuak time nie.. riso kene sudu.. hehe!
pokok anggur tapi anggurnya enggak ada
cepat senyum! *monyet datang dari belakang
tak 3 kali plak lompat nak dapat jadik mcmnie..

mak mertua terbesttttt!

kalau ada salji tiba2 kan best

baba and mak (anak manje mak nie)

mase aku umur 2 tahun aku ade gambar mcmnie jugak!
mekaseh ye akak dari pandan jaya tolong snap pic nie =))
turun jeh dari Bukit Tinggi, masing2 perut lapo..
aku kate "jom g Murni!!"
teruja lar adik aku yang sememangnya suka makan..

nasi goreng chicken chop (mine)

chicken chop biasa (baba)

mee goreng chicken chop (mak)
adik makan nasi goreng meletup.. x sempat shoot dah meletup! haha!
dah kenyang jom balik dan tidoooo.. :D

Makan-Makan Jumaat

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..
jumaat lepas kitorang melakukan aktiviti tahunan 
yang wajib diadakan pada tiap2 tahun..
POT LUCK!!

pagi2 lagi aku dah tolong mak buat kuih gelang / keria..
geng2 lain ada yang bawak lauk pauk, pencuci mulut dan macam2 lagi..
urmmm malas nak tulis panjang, jom layan gambar!










alhamdulillah :)