Kipas Susah Mati

Wednesday, May 30, 2012

Men In Black III

date : 26th May 2012
venue : TGV, Kinta City
time : 8.00 p.m.


yes! da tengok da hari sabtu lepas..
MIB 3 kali nie ada 3 ejen (sebenarnya 2 jewp)
yang ensem2 sebelah Ejen Jay tue adalah Ejen Kay jugak..
tapi time dye muda dulu lar.. sebab tue tajuknya pun Back In Time..

bab aksi2 agak kurang.. tapi layan lar..
apa yang penting, aku teramat geli dengan makhluk bernama "Boris The Animal"
dengan x handsome nye, mate pelik2, pastu ada serangga ganas masuk dlm tangan dye..
part tue memang geli gile habaq hang..
(tipu lar kalau x geli)

ingat handsome sangat buat mcmtue?

moto pun berkarat berabok.. pegy lar cuci!
hat nie baru styleeee!
ceritanya si Boris The Animal nie kena penjara kat atas bulan nun (wawawa touh dia bulan)
tapi dye dapat balik ke bumi selepas awek cekci mekci Nicole Scherzinger
mai anta kek kat dye.. dlm kek tue ade bintang yang aku geli sangat tue!


 lepastue sampai jewp kat bumi, dye nak balas dendam kat Ejen Kay yang tangkap
dye mase muda mudi dahulu..
resah gelisah lar Ejen Kay nie memikiokannye..

bla bla bla bla bla

pastu Ejen Jay nie nekad masuk laci doraemon dan pegy ke tahun 1969
(tipu jewp! dye guna alat khas)
kat situ lar Ejen Jay jumpa Griffin..

jangan tertipu! Griffin pakai topi omey tue sebab pale dye buruk!

 Griffin nie boleh meramal apa yang jadi..
macam Tok Nujum lar konon..
tapi aku suke kinguk dye.. comel sangat!

Si Ejen Jay nie pun dah berjaya dengan misi nak ubah sejarah masa tahun 1969 tue..
dye dah cite sume kat Ejen Kay nie niat murni suci dye tue..
si Boris The Animal tue pun mati meletup..
cite lebih2 pun watpe en..
pegy r kome tengok kat wayang..
aku x tengok yang 3D punya pun.. tah kat TGV Kinta City tue x sure ade ke tidak..

4 bintang cukup kot! :)

Tuesday, May 15, 2012

Avenged Sevenfold Live In Malaysia

assalamualaikum..
entry nie pun macam dah basi.. pedehal? 


29th April 2012, Avenged Sevenfold Live In Malaysia ( Surf Beach, Sunway Lagoon )
nak dijadikan cerita, aku beli ticket nie last minute..
sebab boss last minute cancel progra, 30hb punya..
nahhhh! tarik nafas dalam2.. nak menjerit suma ada.. alhamdulillah..

walaupun beli ticket pada kadar yang agak mahal (RM 198).. takpela.. REDHA!
aku pun dah apply cuti 30hb terus sambung Labour Day..

1 untuk aku, 1 untuk baba

 pale hotak aku nie mcm2 ada.. JAKUN! EXCITED! suma ada..
dah lar 28th April 2012 ( Sabtu Malam ), kereta laki aku kena pecah kat #TwtUpIpoh
macam2 kes.. hahahahaha!
aku balik KL dengan tingkap x hado.. berminyok jeh muka..

kitorang ke Sunway dalam pukul 5..
cari parking kete abeh dekat dengan venue..
jalan sikit jeh dah nampak dah stage.. 

muka puas hati?
 time nak beratur.. perghhhhhh!
lautan manusia (x sempat nak kira satu-satu)
fyka pun ada sama tapi ticket lain2..

ihsan : google
beratur punya beratur last-last dapat masuk..
air + camera suma x boleh bwk masuk..
awal-awal lagi aku dah tinggal D90 kat umah..
tapi security check bag aku ala-ala tok jewp..
masa kat dalam, dorg bantai jual mineral water rm5 sebotol..
melayang rm10 kerana 2 botol mineral water cap F & N tue.. *sigh

time aku masuk Surf beach, Love Me Butch tengah perform..
berlari lar aku dengan asben aku (mengah sial)

ihsan : google
abes jewp Love Me Butch, dorg pasang lagu Metallica tah bape lagu tah..
menangis jugak nak tunggu..

dalam pukul 9 macamtue baru Avenged Sevenfold keluar..
ting ting ting ting ting ting! (bunyi piano)
Now Your Nightmare Comes To Life!
time tue lar sume nak tolak-tolak..
yang dok belakang sekali pun sibuk nak ke depan..
aku jumpe kat luar, aku sekeh-sekeh nanti..
last-last aku ajak asben aku ke tepi..
satg aku kene tindih, kene pijak x pasal jewp..

ihsan : google
next next next suma gambar jeh ihsan daripada atok google yang sangat berguna..




part nie paling sedih!!
ehem! x nak dok malaysia kehhh?
aku nak update pun banyak idea dah xde..
gambo yang ade pun aku google..
kalaulah kalaulah boleh bawak camera kan ( kalau tue memang indah bak kata baba )
kalau A7X datang lagi tahun depan pun, aku sanggup!
kBye! :D

Pulau Tioman (Vacation)

wah wah udah bersarang blog nie.. 
yang nak update nie pun cite macam dah basi sikit..

ofis aku ada buat lawatan ke Pulau Tioman..
actually management kasi 2 choice.. Langkawi atau Tioman..
me n my hubby memang plan nak pegy Tioman (hanimun)
so, tanpa fikir panjang kitorang pilih Tioman..

yang pegy pun x sampai 30 orang.. belas2 jeh seingat aku..
so, jumaat malam (23 Mac 2012) kitorang bertolak dari Ipoh..
sampai Mersing, tunggu ferry mai amik kitorang..
ngam2 pagi lar kitorang sampai kat Tioman.. best jehhh!

View From Kampong Genting
breakfast (Roti Telur)
baba yang tersengih dah sampai Tioman
yeah! jom mandi laut!
tengok air dia.. biruuu..




kitorang stay kat Kampung Genting (Sun Beach Resort)
so, petang tue our tourist guide nak bawak pusing2 pulau..
ada 6 kampung dalam Pulau Tioman nie..
petang tue kami ke Kampung Tekek..
kat Kampung Tekek nie kiranya paling ramai penduduk lar..
ada sekolah sume.. coverage pun kuat kat sini! yeayyy!



nie lar boat yang di sewa selama berada kat sini


aiskrim buat penghilang dahaga

kopok leko nie mmg marvelous.. mcm kat ganu!
nampak x ikan tue ala2 nemo.. tapi kene lepaskan sebab ikan nie terpelihara!

baba menunjukkan kreativitinya tapi nama aku mana?
malam pertama, da penat dan hitam kami jalan2 jeh keliling Kampung Genting..
plan nak tengok orang candat sotong tapi letih sangat..
so, lepak kat jetty & tengok orang memancing..



esoknya bangun awal sebab nak snorkeling kat Tioman Marine Park Centre..
peralatan snorkeling boleh disewa..

nie lar tempat untuk snorkeling

boat nie nmpk mcm buruk tapi style!

sebab aktiviti nie lar kulit aku hangus

time duduk dalam boat, kulit aku dah pedih-pedih dah..
(proses nak hitam lar tue)
balik daripada snorkeling, aku tamau main air laut da..
baba bley plak mandi manda kat tepi resort tue..
siap main tanam-tanam lagi..

dah macam tutankhamun jewp aku tengok

omey je baba buat peace (macam nampak)

 malam kedua (malam terakhir), kitorang de BBQ..
memang favourite aku lar..

nmpk muka dah itam??

baba dengan muka yg itam memegang sepinggan ketam

terbaik wokk seafood.. freshhh!

tinggal sisa ja.. gila nak makan jugak..

 esok pagi nya dah siap2 nak naik ferry ke Mersing..
aku beli t-shirt je untuk anak2 buah aku & adik ipar aku..
xde bende sangat pun nak beli..

jadi le t-shirt ada kenangan pegy Tioman
gambar-gambar last kopek kat Tioman

kbye! :D