Kipas Susah Mati

Thursday, February 16, 2012

UPDATE!

dari aku untuk dia (8 items)

* DSLR
* BlackBerry
* Macbeth
* Fossil (Watch)
* Jean Paul Gaultier (Perfume)
* Kemeja + Jeans
* Buah
* Chocolate

dari dia untuk aku (7 items)

* BlackBerry
* Macbeth
* Hand Bag (Vans)
* Body Shop Perfumes
* Kemeja + Jeans
* Buah
* Chocolate

DATING

assalamualaikum..

hari isnin hari berasap sedunia..
aku merempit pagi isnin sebab somi aku tade (outstation)
kereta lagi satu pun tade so terpakse lar merempit..
malang! roadtax aku da hampui.. gamble jela pagi2 mane de roadblock..
balik keje baru nak pegy renew..
so, pukul 5 aku da punch then terus rempit padahal somi aku ajak balik naik kete (ego)
da sampai Chemor kira2 lagi 10 minit nak sampai rumah bley plak ade roadblock..
memang sial gile aku rase.. terpakse meredah rumput2 batu2 patah balik..
text somi then dye pujuk aku.. hew hew! misi membeli dan belah pun bermula..

lapa.. so, makan dulu..

muke penat.. ok! kesiannye..

muke happy.. sebab somi suda pulang!
nasi tue x bape nak menambat selera aku..
senyum je somi aku dengan makanannye..
o-yeah! i love steamboat bebeh..
abes shopping! jum balik! =)

Monday, February 13, 2012

Food Poisoning

malam jumaat, aku stayback kat opis siapkan buku program untuk
Majlis Sambutan Maulidur Rasul 1433H..
sambil2 tue aku temankan somi aku setting PA utk hari esok..
pastu dye ajak g makan kat Pelita Nasi Kandar, Tesco..
perut aku mmg da kriuk kriuk lapaq habiaq habaq hang..
aku terus order radix ais sama itu maggi goreng tolur mata atas tarok..
somi aku makan dlm 2 sudu je.. aku punye mesti le tggl cucur je (aku x makan cucur)..

balik ke ofis.. x smpi setengah jam perut gua da memulas..
aku ajak somi aku g toilet teman aku berak.. amik hang! aku CB (Cirit Birit)..
kat toilet tue je dah 4 kali.. sien laki aku kene teman..
pastu aku da guling gelantang.. nak on9 fb + twitter pun da xde selera..
aku ckp nak dok dalam kete.. aku pasang air-cond tapi pintu bukak..
pastu perut aku mcm kene tarik2.. aku jerit "babaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"..
mmg x lar dye nak dgr kalau dok dalam bilik PA tue..

kemudian, aku pun munnnnnntahhhhhhhhhhh.. buekkkkkkkkkkkkkkkkkkk!
3x muntah.. lombik badan den nie haaa..
tibe2 somi aku datang.. itttewwww maluuuuuuu..
somi aku pun anta aku balik umah dulu then g opis balik..
mak yg jage.. kat umah mmg bersambung2 le muntah cirit silih berganti..
somi aku pun balik dekat pukul 4 pagi.. kesian kuasa 2 lar cite dye..

hasilnya : 3kg turun.. (tue je nak kabo) kbye!

Wednesday, February 1, 2012

It's February 2012!

assalamualaikum..
wah! da masuk february.. lagi 24 hari for my 2nd big day..
macam da lame x update rasenye..
seriously sibuk gila.. ingatkan awal tahun boleh relax2 lar kan..

start tahun baru kena kursus..
balik dari kursus ada program Menteri KKLW turun Gopeng..
mggu nie plak ade meeting..

last friday aku pegy tempah wedding card..
kena perli setepek dengan budak keje ofiz tue, "cepatnyeeee tempah"
haha! ape nak buat dik.. akak cbuk.. ahaks!
tapi punye cepat lar dapat.. aku tempah jumaat, selasa aku da dapat..
nice job PMI Fast Print! =D
card pun simple je.. aku tau nnt org buang ke tong sampah kan?? hehe!



click pada image untuk membesar seperti JOHAN

dijemput sume follower + stalker ke teratak hambe ye..

semalam jugak lar aku pegy butik kawen..
pun kene perli setepek jugak..
tapi seb bek owner dye jenis sempoi kan..
aku x pegy mane dah.. terus deal kat situ..
tema jatuh kepada KELABU + PINK!!

cukup setakat ini! kbye!

F A M I L Y

assalamualaikum..
CNY kembali lagi..
itu membawa petanda rumah aku penuh dengan adik beradik..
sume pakat balik.. sorg je kakak aku kat Klang x balik..

ari sabtu seperti yang dirancang nak pegy berkelah kat Chepor..
abg ipo gua yg ensem lagi kacak mmg tender BBQ.. 

mari! mari! panas! panas!

tokey kelah.. lovely mum!
ayah.. macam bese.. jd mandor je kat homestay..
hari da hujan! mari balik..
x banyak pic bley upload sbb sbb sbb.. hehe! marah nanti sume x lengkap menutupi..

malam plak plan ke ipoh nak cari baju wedding..
kakak2 aku sume nak bergaye pakai baju serupe..
da penat cari, lepak lar minum2 kakak aku belanje..

jelir2 kat mak su tapi suh mak su amik gambo.. tah pape..
nie paling manje dengan aku.. dah darjah 2 still dok atas riba aku..
3 dara pingitan kat belakang da reserve nak naik kete Pak Su..
lepaking at Restoran Nasi Vanggey..
Dato' K mase mude2..
nie adik Dato' K tadi.. sume comottt!
okay! muke kite nmpk half je.. hehe!

Ipoh-Kuala Kurau-Penang-Parit Buntar-Ipoh

assalamualaikum..
aritue plan memang baik punyeee nak ke Kuala Kurau..
ade wedding officemate gua.. Kak Erma Sabli..
mula2 nak gerak dari Sungai Siput.. last2 ke Ipoh sebab adik
nak anta adik kecik Nur Atikah Mohd Kamal..
then terus ke Kuala Kurau.. makan nasi minyakkkkkkkkk!

cantik sangatttttt!!
saje nak tayang baju baru..
da abes makan, terus ke Penang.. hujan lebat so lalu ikut jambatan.. 
(sebenonye aku x nampak signboard ke ferry.. haha!)
lepak kat Queensbay jeh.. aku da hilang akal nak ke mane..

posing untuk nampak kurus..
kes lapo sangat x dan nak tggu pegy Padang Kota..
tanpa membuang masa kitorang pegy Padang Kota Lama..
jauh jugak lar menapak.. standard lar bai, hari ahad kan..
aku pilih meja ngadap laut.. hehe!

sume cakap CHEESE.. adik je KEJU.. :P
Char Kuey Teow x sedap mane RM9.00

yang nie licin isi dalam.. tinggal kulit jeh.. hehe!

adik punye pasemboqqqq hussainnnn..

aku dengan CukPitot makan laksa penang habaq hang..
xde gambo lar sebab da licin.. hehe!

ololololo.. baba wat muke omey omey..

adik yang omey semacam.. aummm!
esok plak aku da plan nak pekena nasi kandaq line clear..
panjang gila beratur kali nie..
baba, cukpitot n adik je beratur.. aku cari meja..

adik si vegetarian.. nasi dye paling murah..

line keliaq! terbaik!
da kenyang jum exercise panjat bukit! :D
kitorang da set awal2 nak naik ketapi Bukit Bendera version baru nie kan..
mcm LRT habaq hang.. kejap je da sampai.. hehe!
barisan ckit punye panjang.. nak nangis kitorang beratur..

rm 8.00 ye untuk pergi dan balik..

yeah! manusia terensem di Bukit Bendera.. haha!

letihhhhhhhh!!

penang kecik je kan.. sume bley nampak.. hehe!

sweet couple! =)

ada masjid tau atas sana..

sibling! yeah!

so, itu last tempat kitorang pegy dlm penang.. letih sangat..
patut lar ramai org kan.. CNY.. hehe!


kekasih jantung hati demok kuh..

jum balik!!

Char Kuey Teow Omaq, Parit Buntar
rm 3.00 je tau!!
masing2 licin.. tggl kulit udang jeh..
 Char Kuey Teow kat cni terbaik bagi aku..
sebab tue aku singgah jugak Parit Buntaq sbb da lame x makan..
dulu rm 2.80 pastu naik jd rm 3.00
kira ok lar tue.. ley makan 3 pinggang dibandingkan dengan Padang Kota punya..
masing2 pun da penat, rabak.. 
pas makan terus gerak Ipoh dan kembali ke rumah masing2..
tengs baba, adik and cukpitot bikin gempak lagi our vacation.. 
wasalam..