Kipas Susah Mati

Wednesday, November 20, 2013

Trip Ke Tasik Banding (throwback)


Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh..

actually cite nie dah lame sangat dah tapi update jela kan daripada biarkan terperap.. hoho!

21st September 2013 (Sabtu)
kitorang bertolak dari Ipoh pukul 7.00 pagi..
lebih kurang pukul 9.30 pagi kitorang pun sampai lar kat Tasik Banding..
dah siap2 sarapan semua perjalanan ke tengah tasik pun diteruskan..
houseboat bergerak pukul 10.45 pagi dan sampai ke tempat memancing pukul 12.50 pagi..
so, dalam 2 jam lar perjalanan nak sampai ke tengah2 tasik tue..

Selamat Datang!! 

kat atas nie highway nak ke Kelantan okay..
tenang sungguh ble tengok pemandangan nie.. SubhanAllah..

acara pertama pun bermula : Pertandingan Memancing!
ada 3 kategori (Tangkapan Ikan Terawal, Tangkapan Ikan Terberat & Tangkapan Ikan Terbanyak)..
makan tengahari pun kat atas houseboat.. gulai lemak ikan baung + ikan bakar! best!
dalam pukul 3.00 petang kitorang ke Pulau Enam (kalau tak silap aku).. mandi air terjun!

jom mandi air terjun!! excited dengan tudung 3 layer nye.. haha!
nie port geng2 perempuan.. geng2 lelaki naik atas lagi..
okay jom balik ke houseboat.. lapar!
steady boss!!

sampai kat houseboat dorang sambung memancing..
pukul 6.06 petang, baei dapat ikan.. kemain seronok..
tak lame pastu laki aku plak dapat ikan.. haha!

action je lebih.. hoho!
jadi lar bucuk asalkan dapat.. hehe!

malam tue aktiviti bebas.. kebetulan ada perlawanan bola Perak vs. Sarawak..
Perak kene belasah kaw2 punye malam tue.. sedih piloooo lar semua..
serious sejuk gileeee.. tengah2 tasik kan.. nyamuk nan hado!
aku dok dalam sleeping bag sambil temankan laki aku memancing..
dalam pukul 1.00 pagi aku naik atas tido dalam bilik dengan kawan2 yang lain..


ini pemandangan time pukul 7.30 pagi.. mcm santek je.. :)
hasil tangkapan setakat pukul 8.30 malam
hasil tangkapan dibako! yummeahhhh!

lepas makan tengahari, kitorang panjat bukit plak nak tengok bunga rafflesia..
gagah lar memanjat bukit dengan memakai FIPPER! haha!



penat okay panjat bukit nie!
we did it! jyeahhhh!
gigih betoi lar laki aku nak snap gambo bunge nie..
nie lar rupa bunga rafflesia sebelum berkembang..
bila dah kembang, mcmnie lar jadinye.. cantekkkk! :)
PEACE! tertonggeng2 laki aku nak snap gambar..

okay bubye! nak balik dah..
trip selama 2 hari 1 malam nie ditaja oleh Kelab Sukan office aku..
so tak payah keluar duit pun lar.. hihi!
kalau tak silap aku dalam rm2000 kot anggaran kos sewa houseboat..
alhamdulillah.. kitorang enjoy sangat trip kali nie..
bagi korang yang cintakan keindahan alam semulajadi..
THIS! inilah tempat yang sesuai.. pelancong2 luar negara pun ramai datang sini tau..
kalau nasib BAIK, boleh jumpa JUMBO GAJAH BIRU.. hihi!