Kipas Susah Mati

Monday, August 29, 2011

putih ke merah :D

xnak le pakai yang putih..
pakai yg merah baru nampak menyerlah.. haha!

Friday, August 26, 2011

kad raya & sarung hp

kelmarin aku balik keje..
mak letak envelope tertera nama aku atas meja..
jeng! jeng! jeng!
abg sae kite punye kad raya da sampai da..
santek sangat! D.I.Y.
tengs a lot bro! sayang anda ketat2!



pastu tadi ken kat Town Hall Ipoh..
ade sorang KAKAK nie..
dye bg kite bende nie..
SARUNG HENPON!!

kepada kedua-dua yang namanya di mention di atas..
TERIMA KASIH DAUN KELADI..
KALAU ADA BAGILAH LAGI..
hehe!
<3

Friday, August 19, 2011

salam JUMAAT

hehe! muke nak poyo.. buekkkk! c(:
assalamualaikum.. haaa! tue muke yg agak fresh pada hari ini..
aku pakai jubah yang arwah mak yang beli kat yalle yalle (negara arab saudi nun)..
pastu aku pegy Greentown Mall jap cari pashmina..
tadi aku tgk yg online punye dye nak rm20..
last2 dapat kat Greentown Mall rm13 je.. heeee!
save rm7..

mcmnie le ghopenye.. simple but nais..

tudung raye.. ahaks!
p/s : tengs Mr. S berpanas2 meredah traffic jam yang sangat suck & cuaca panas..

they KNOW my NAME........ not MY story........

aku dah x kisah ape orang nak cakap..
korang bley cakap ape je korang nak cakap..
sbb korang tatau ape cite nye ken..
dats y korang ley hamburkan ape yg korang nak..
kalau bende tue betul, betul lar..
tp kalau bende tue x betul, Allah Taala jela yang balas k..
tambah2 plak bulan Ramadhan yang mulia nie..
mungkin aku x sebaik korang tapi korang pun belum tentu dari golongan yang terbaik..
muhasabah diri masing2 k.. \peace/

Thursday, August 18, 2011

baju raye rayan rayus

hik! hik! smlm aku g jenjalan dengan mak cari baju raye..
mak da confirm2 nak jubah katenye.. pastu nak cari baju  melayu ayah..
pagi2 mak da kejut walaupun cuti Hari Nuzul Al-Quran..
pukul 10 da ade kat ipoh.. terus pegy Greentown Mall sbb aku da
siap survey kat ctu jubah untuk mak..
aku fenin2 cari baju untuk aku plak.. 
ble aku suke colour tue, size badak2 plak.. grrrrrr!
last2 aku pegy Butik Kasih.. aku try satu jubah nie.. aku grab terus!! puas hati!!
so, raye pertame aku nak pakai jubah same dengan mak.. gimme paip mak!!

nak kinguk ke baju nye?
nnt lar hari raye pertame titew update ekkkk..

Tuesday, August 16, 2011

talian DISEKAT

tension betol! last week aku try bukak website FB..
x boleh! tapi kenapa?!!
tak tahu le nape R***A nie kedekuit sangat2..
bukan keje x jalan pun kalau on9 fb sekali-sekale..
grrrrrrrrrrrrr!

BONUS!!

alhamdulillah syukur nikmat.. kepada tuhan yang memberi rahmat.. hoooooo oooooo..
arinie 16.08.2011 bonus utk kakitangan mulut telinge kerajaan / badan berkanun da masuk..
tengs to Allah.. tengs Dato' Seri Najib!!
so, apa lagas! cargas pegy beli baju raye selai dua.. =)

Monday, August 15, 2011

Kecantikan Wanita

Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkanlah kata-kata kebaikan. 
Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai. 
Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing, bagikanlah makanan dengan mereka yang kelaparan. 
Untuk mendapatkan rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari. 
Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian.

Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain. 
Perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali, dan diampuni. 
Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda. 
Apabila anda sudah melakukan semuanya itu, ingatlah senantiasa. 
Jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, akan senantiasa ada tangan terhulur. 
Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan, 
satu untuk menolong diri anda sendiri dan satu lagi untuk menolong orang lain.

Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakan, bukan pada bentuk tubuh, atau cara dia menyisir rambutnya. Kecantikan wanita terdapat pada mata, cara dia memandang dunia. Karena di matanya terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.
Kecantikan wanita bukan pada kehalusan wajah. Tetapi pada kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta dia berikan. Dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu.

si KITTEN chumil

aku jumpe dye kat depan kedai si rabonah (Luqman Enterprise)
time aku beli Oblong kat Nice Burger..
dye men sensorang kat depan kedai tue.. sayu je ghopenye..
aku men2 r dgn dye jap tetibe ade seko kucing kaler putih dtg..
aku igtkan mak dye.. so aku blarh le.. maleh kaco anak dare dye..
sekali dye ley ajak si chumil nie bertumbuk.. 
aku pun ape lg.. angkat le bwk dye masuk lam kete..

so, aku pun tnye kat mak.. bley x nak bela dye nie?
memandangkan aku da lme x berkecimpung
dlm bidang pembelaan haiwan peliharaan nie.. mak kate MOJ! (Mak Okay Je) T_T

mlmtue dye kene kokak pulak dgn kucing jantan yg bajet ensem kat umah aku tue 
(bukan kucing aku, dye menumpang je)
naharey! x pasal2 cacat da kaki si chumil tue.. bengang je aku tengok!! 

pagi isuk time aku nak pegy keje.. tibe2 dye mengeliat baru bangun tido.. hehe!
aku sempat "tata" je kat dye.. tade hug hug.. tade kiss kiss.. 
balik dari keje aku beli lar whiskas junior utk dye tau.. RM 7.00 satu kotak..
(matikan enjin) aku terus cari dye.. lalalalalalalala~
tnye kat mak, "mane kucing ijah mak?" mak cakap, "eh! tadi ade.."
aku cari2 x jumpe2 jugak.. *pasrah
smpi mlm aku tggu dye.. dan smpi ke hari ini dye masih x pulang2.. 
dye lari sbb takuit kene ganggu dgn kucing jantan bajet ensem tue ke?
dye da mati ke? sob! sob!
MANE DYE?????!!
=(


Tuesday, August 9, 2011

BO S A N


N - You can be very "fun"...in bed
U
- You usually r hella tight
R
- You are social

H - You have very good personality and looks.
A - You always want some action.
F - Fantasic chracteristics you brighten the room of everywhere you go.
I  - Love is something you deeply believe in.
Z - You have trouble trusting people.
A - You always want some action.
H - You have very good personality and looks.


refering:
A- You always want some action.
B- You are always cautious when it comes to meeting new people.
C- You definitely have a partier side in you.
D- You're Super cool.
E- You are popular with all types of people.
F- Fantasic chracteristics you brighten the room of everywhere you go.
G- You always want some action
H- You have very good personality and looks.
I- Love is something you deeply believe in.
J- Everyone loves you.
K- You like to try new things.
L- You are always smiling and making others smile.
M- Success comes easily to you.
N- You can be very "fun"...in bed
O- You love foreplay.
P- You are very friendly and understanding.
Q- You are a hypocrite.
R- You are social.
S- People think you are so sexy, especially your bf/gf
T- You have an attitude, a big one.
U- You usually r hella tight.
V- You are not judgemental.
W- You are very broad minded.
X- You never let people tell you what to do.
Y- You always make every experience Great.
Z- You have trouble trusting people.

painful

i'm in pain but u still can laugh..
buat lawak bodoh..
buat tak tahu..
buat tak peduli..

:'(

Monday, August 8, 2011

wordless

so confused wanna ask you if you love me..
but i don't wanna seem so weak..

*sigh

Saturday, August 6, 2011

KATIL RAJA CALIFORNIA


just when i felt like giving up on us, you turned around and gave me one last touch.. :'(

Friday, August 5, 2011

Thank You Allah

I was so far from you
Yet to me you were always so close
I wandered lost in the dark
I closed my eyes toward the signs
You put in my way
I walked everyday
Further and further away from you

Ooooo Allah, you brought me home
I thank You with every breath I take
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah

I never thought about
All the things you have given to me
I never thanked you once
I was too proud to see the truth
And prostrate to you
Until I took the first step
And that’s when you opened the doors for me

Now Allah, I realized what I was missing
By being far from you

Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah

Allah, I wanna thank You
I wanna thank you for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
And did you give me hope

O Allah, I wanna thank you
I wanna thank You for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
I wanna thank You for bringing me home

Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah

B E R B U K A

1st Day Berbuka memang excited gle..
penat tue dah tentu le.. pale otak dok pk nak makan ape..

tara!!!!!! sume nais gile babeng wa cakap sama lu.. telur ikan tue buat aku x tido lena memikirkannye..
gulai lemak sipuiiit seduiiit (pedas)
pisang tanduk goreng.. ya! ini sangat rare!

apple manishhhh!!

bihun sup yg sup nya sangat meleles..
alhamdulillah.. (=

Wednesday, August 3, 2011

Salam Ramadhan Al-Mubarak 1432 HIJRAH


Assalamualaikum W.B.T.
arinie da 3 hari kite sume umat Islam menjalani ibadah puasa..
so, x terlambat lg rasenye aku nak ucapkan Selamat Menyambut Kedatangan Bulan Ramadhan Al-Mubarak yang mulia ini..
hopefully aku dapat menjalani ibadah Rukun Islam yang ke-3 nie dengan sempurna..
Amin Ya Rabbal Alamin..