Kipas Susah Mati

Friday, November 26, 2010

N I K A H


arinie Ustaz Kazim datang office lagi untuk sesi ceramah agama tiap-tiap hari jumaat..
Ustaz Kazim nie kalau bagi ceramah, x pernahnye aku x gelak.. tau le aku gelak.. 
taley cover punye punnn..
arinie tajuknye NIKAH.. kalau yang da ade bf/gf + berkemampuan plak nak kahwin.. 
elok le kahwin ye..
aku nie kalau tidak nak kahwin dah tapi bf pullak da xde.. sob! sob!
so, makruh le kot kalau ade orang pakse2 aku kahwin nie.. okay?
ceramah nie mcm banyak terkene batang idung pun ade.. LOL! :D

p/s : jangan tanye soalan mcmnie kat aku, "piejah, ko ble nak kahwin?"

Fly Baby Fly..

opps! lagi 3 hari nak pegy Medan.. nak pegy Medan kene naik kapal terbang.. aku x pernah naik kapal terbang masalahnye.. TAKUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!
apetah lagi kalau aku jadi pilot.. grrrrrrrrrrrrr!
so, sape2 yang mengenali aku secara langsung ataupun tidak..
doakan kepergian aku ini.. and semoga aku dapat balik dengan selamatnya.. amin..

p/s : ade sape2 nak kirim OLE-OLE ke? ehem!

Tuesday, November 23, 2010

perempuan gemuk yang jahat!!

haih! dye nie mimang setan lar.. bukan manusia..

L A R U T

Larut - Dewa 19

Mungkin aku pernah juga..
Merasakan cinta..
Tapi tak pernah..seindah ini..
Mungkin aku juga pernah
Merasakan rindu..
Tapi tak pernah
Sedalam ini..

Mungkin kamu takkan pernah..percaya..
Bahwa sesungguhnya..aku telah terjatuh..

Kuakui..aku telah larut..
Larut ke dalam..
Kamu yang kucintai..
 
- pilih2 lagu dlm playlist, tiba2 lagu nie dok play banyak kali plak.. hehe! -

red eyes on you..


(gambar sekadar hiasan) 

macamnie lar keadaan mata aku arinie.. sangat pedih + gatal.. uwaaaaaaaaaa!
tension btol.. nak kate kene habuk time bwk moto pagi td mungkin jugak..
sekali dengan selsema.. memang PAKEJ lengkap!
kalau p clinic, agak2 ley dpt MC seminggu x? haha! :D

Monday, November 22, 2010

rain rain go away..

hari nie pegy keje basah lencun.. seb bek lar mak aku nie seorang yg prihatin terok2 punye.. 

mak ckp : ijah, langit da gelap.. baik pakai tracksuit dgn t-shirt je dulu.. (sambil lipat baju kurung aku tarok lam plastik)

aku : oh! yeke? okok.. tq mama sayam! <3

(sambil merenung langit) urmmm.. lencun jugak jwbnye aku arinie..
then aku pun keluar rumah mcm biase.. tap! tap! da rintik..
aku benti kat traffic light then slowly mamat naik LC tego..

mamat LC : dik, kunci moto awak tertinggal kat seat moto..

aku dengan muke cuak "lar! yeke? tq ea bang..

haish! punya lalai lah.. terok btoi.. seb bek ada org hati mulia tego..
baru 2-3 km perjalanan hujan makin lebat.. rase mcm nak EL je arinie..
taley blarh nie.. lebat gle.. nak domam rasonyo.. seram sejuk da badan..
tp disebabkan berpegang teguh pada Tonggak 12 (cewah!), aku redahi jua..
memang LENCUNNNNNN! smpi ofis tuka baju then bekerja seperti biasa..

Friday, November 19, 2010

Happy 20th Birthday Adik!


17th November 2010

adik kakak da besar.. no more teen.. REMEMBER!
tengs 4 everything tau adik.. adik banyak tolong kakak..
kakak sangat sangat sangat sayangs adik! muahxXx! <3 
please please please kamu jangan nakal.. haha!
so, pasnie jangan nak berlagak muda sangat tau!
nie lar adik aku yg comel + cute + cantik + garang nak mampuih.. ;D

Thursday, November 18, 2010

Medan Medan Medan, Indonesia bukkk!

kalau ikutkan 30th November nie aku pegy Medan tapi aku tamau pegy 1st trip.. tamau! tamau!
nak join 2nd trip jugak.. bapak petak ah kalau pegy 1st trip.. sume sape2 tah.. tak kenal pun.. haish!
harap sangat2 dapat pegy 2nd trip dengan kakak Aim-ma sekali..
so, buhsan2 g lar tgk tempat ape yg menarik kat Medan nie.. agak2 ley jumpe Pasha Ungu x? haha!



 rase2 ape yang menarik ea kat Medan nie? bape duit aku nak kene bawak ea? kene bawak beg khas tak utk simpan duit saje?
banyaknye soklan.. xpela.. tggu dulu dpt tuka 2nd trip ke tidak..
kalau x dapat, malas aku nak pegy..

muke x malu.. buek2! c(:

tibe2 ajak orang pegy makan.. buang tebiat ape????

Monday, November 8, 2010

Bye Bye All.. Hye Hye Melaka!

eh eh da pukul 9 pun.. nak pergi makan sat pastu terus ke Melaka Bandaraya Bersejarah..
hopefully, mood aku yg da sememangnya moody beberapa hari nie takkan mengganggu perjalanan Kursus Induksi Umum nie.. kursus nie penting untuk aku sah jawatan.. kalau kandas kene amik balik.. tak dapek lar nak pegy kursus2 camnie lagi.. haha!
mcm harey je aku xbwk laptop pun.. so, 15hb nanti lah baru aku update ke online ke ape ke segale..
doakan kepergian ku ini.. amin.. <3

Sunday, November 7, 2010

Melaka! here i come!

adeh! esok nak g Melake da.. mcm malas je.. mak and ayah nak ikut yeop balik da malamnie.. abes sape nak anta aku esok? aku bwk beg besa kot.. sapa2 yg bace blog aku nie kot lar nak anta aku sila2 lah message aku kat hp nah.. hehe! beg apa pun x siap lg.. shit! punya malas lah nak pegy.. hadeh!

Wednesday, November 3, 2010

Kursus Induksi Umum 08.11.2010 - 15.11.2010

pagi nie bukak2 e-mail je tengok2 kene pegy Kursus Induksi Umum kat Puteri Resort, Ayer Keroh, Melaka.
so, automatically aku tak pegy KL lar untuk Pertandingan Inovasi tue.. cian Kak Are kene pegy dengan ehem-ehem.. hehehehe! :D
so, aku terus search kat google pasal resort nie.. macam naissss je tapi tatau lar kan kot dalam gambaq ja..
i hope everything's gonna be all right sebab ramai kot yang pegy kursus nie.. 188 orang.. haha!

nais x view dye? hehehehehehe! ;)



aku x kire! aku nak main jugak kat sini!

Tuesday, November 2, 2010

Majlis Pelancaran Kelab Usahawan RISDA (RISEC)



Sabtu, 30.10.2010 – Aku kene kerja da sebab ade Majlis Pelancaran Kelab Usahawan RISDA (RISEC).. 
keje arinie dapatlah Cuti Gantian.. gomen mane de overtime2 nie.. kalau ade, da lme aku buat overtime.. haha! so, aku masuk keje ag bpe minit nak pukul 10.. bla bla bla.. tolong kak Erma Sabli buat keje ckit pastu pegy lunch.. balik2 lunch tuka kain sbb aku pki suaq jeans sebelum tue.. aku jage pendaftaran untuk wakil PIBG sekolah menengah.. da settle pendaftaran, dok lar kat dalam dewan tengok Tan Sri berucap.. punya lah lama.. haha! sian ade yg tdo2 dah dgr ucapan.. bercinta jugaklah nak habihnye.. majlis dijangka habis jam 5.30 petang..
dah habis majlis, makan2.. aku suke gle sandwich yg dihidangkan tapi ade sikit je.. HAMPA!


dah habistue lepak umah Kak Erma.. malam tue pegy dengar ceramah Ustaz Kazim Elias kat Dataran Ipoh.. ceramah dia memang NAISSSSSSSS! ;)

tajuk dia mengenai Halal & Haram Pemakanan, Perniagaan & Kehidupan Umat Islam Semasa anjuran Suruhanjaya Koperasi Malaysia..
x pasai2 dapat anak angkat time dengar ceramah nie..
comei budaknye tp susah gle nak senyum!! grrrrrr!!
abes ceramah SUPPER dlu kat dataran.. da kenyang, apa lagas? balik lah.. megholoh.. zzzzzzzz!!