Kipas Susah Mati

Thursday, October 28, 2010

Lost World of Tambun

Last Saturday, aku dengan 2 orang kakak erma and cik anny pegy Lost World.. pagi2 da bangun, kunun2 nak jadi orang pertame masuk lam kolam.. hehe! alahai! kitorang pun dari Desa Tambun je.. ingat nak pegy jalan kaki je.. haha! so, 9.30 kitorang pegy sane.. pot pet pot pet.. amik2 gamba sume.. dekat pukul 10 lar masuk.. tiket dye rm38.. kalau beli online rm34 ajeee..pastu terus pegy rasmi kolam sebelum orang2 lain kencing.. hehu! ;p
aku nie pestime pegy sane (jakun r ckit).. salu lepak lua je, xpenah masuk dalam.. mandi2 macam orang gle.. sewa pelampung rm12 tapi kene bagi deposit rm10.. so total rm22.. kalau pulangkan pelampung dengan gelang, dapatlah balik rm10 tue.. locker pun rm10 jugak.. haha! koyak poket weyh.. da le ujung2 bulan pegy nye.. sume dah kering kontang poket segale..
da mandi2 sume.. kakak erma cantik nie ajak main segale permainan kat situ.. aku nie da lar penakut.. nak terkencing terberak jugak r.. tapi aku gagahkan jugak main gelongsor tue.. NICEEEEEEEEEEEEE!
pastu aku naik PIRATE tue terus collapseeeeeee! pening teruih.. kitorg makan2 pe sume.. pastu sambung mandi lagi smpi lah cik anny flu.. terus keluar.. cian cik anny damerah2 muke.. sume pakat beli mask taruk kat muke.. smpi skrg muke masih hitam.. haha! x banyak pun gamba sebab masing2 x bwk camera..

nie before masuk dalam (kulit masih cerah berseri [berseri ke..haha!])

cahaya keimanan terpancar.. ;)

menunggu giliran.. hehe!

macam kanak-kanak terbiar je..


nie time nak balik da.. muke nak jadi mcm kerepek da..


Tuesday, October 26, 2010

Manjung - Teluk Batik

Last Friday, aku dengan 2 orang kakak Erma pegy Manjung sbb ade ceramah agama anjuran PUSPANITA (kekekekekeke).. rase mcm tua plak en.. pagi2 lg da ade masalah kenderaan pe sume.. so kakak Erma gangster terpaksa drive sendiri (tapela bley claim kan kak Erma kan).. so, smpi sane around 10 a.m.
terus r dgr ceramah.. abes ceramah ade Tournament Bowling.. kitorg da semangat tuka baju pe sume..
All in Red Babes! tibe2.. taley main.. cait! mcm gampang je.. sbb xckup orang.. punyelah frust kakak aku 2 orang nie sbb dorg siap bwk kasut + bola bowling sendiri (memang dorg terror pun).. kesian kat dorg.. aku tak kisah sgt lah sbb aku bukan terror sgt pun.. last2 kak Erma gangster dengan hati yang lara bwk kitorg lepak Teluk Batik.. hehehehehehe! x pasal2 bercuti-cuti Malaysia plak en.. minum air kelape.. makan rojak buah.. makan roti aiskrim.. sedapppppppppppppppppppppppppppppppp!
aku siap beli souvenir lg untuk Anas and Anis.. hehe! pastu pegy rumah PKA Maznah.. melawat hubby dye yg baru je lepas operation.. bla bla bla.. minum2 petang pe sume.. balik lah ke Ipoh.. and then pegy makan2 malam plak kat Restoran Anitas.. superbbbbb! aku suke environment dye sbb kat tepi jalan.. makanan pun sedap.. jum aku bwk mengkeme2 makan kat cni! :D
dah makan.. baliklah sbb kakak Erma gangster da penat.. 

p/s : tiada gambar yang dapat diupload sebab masing2 battery da empty :(

Thursday, October 21, 2010

i hate FLU!


ah sudah! baru kemas2 meje ckit da selseme.. allergic sungguh aku kat budak yg nama HABUK nie..
arghhhhhhhh! i feel so uncomfortable.. nak buat keje pun mate jadik layu je..
so.. jam pun da dekat pukul 1.. better aku telan ubat2 penenang and then tido.. hope so pas bangun tido japg aku da okay.. arinie keje banyak lah jugak tapi serious tade mood langsung nak buat sume tue.. :'(

Friday, October 15, 2010

penat penat penat sangat penat..

haha! dah abis dah kursus kat RISTEC, Port Dickson.. so semalam aku dari PD dengan Faizal n En. Poad.. singgah Cheras pegy setor alatulis RISDA.. haih! masuk KL jalan jammed! pantang sungguh aih.. rupe-rupenye ade kete terbakar plak.. pelik lah! byk betol kete nak terbakar skrg nie.. apsal ea? okok! da masuk hiway aku dengar lagu jap then tertdor.. sedar2 dah ade kat bidor.. then singgah kat Tapah.. si kering tue nak makan plak.. aku makan roti KAYA je.. kenyang lagi pun.. 7.30 smpi Ipoh then dorg anta aku ke Sungai Siput.. sharp kol 8 smpi kat rumah.. haih! mandi troih lar.. pastu makan.. HOME SWEET HOME bebeh! <3

Thursday, October 14, 2010

wah! dah pandai buat BLOG aih!

nie sume dikjim punya pasai.. dia lah suh buat blog nie.. haha!
padahal aku nie bukan ada masa pun nak blogging2 pa suma nie..
btw, tengs dikjim sbb bg dorongan utk buat blog nie nah..
now aku kat Port Dickson.. ade kursus kat cni.. dah 3 hari dah menetap di sini..
sok aku nak balik Ipoh da.. ari jumaat dpt lah jumpa cik abg sayang..
ari sabtu plak dah Northern Fest! yuhuuuuuu! xsabaq rasanya..