Kipas Susah Mati

Friday, October 28, 2011

UNTITLED

Envy Me? Hate Me? Rate Me?
Face It.. You're Never Gonna Be Me..

Tuesday, October 25, 2011

HATRED

Nabi Muhammad S.A.W ada mengingatkan kepada kita:
"Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) tentang perkahwinan."
(Riwayat Ahmad drpd Abdullah bin Zubair Radhiyallahu 'anhu dan disahihkan 
oleh al-albani di dlm Irwa' al-Ghalil)

so, xkan lar aku kena risik pun aku nak update status kat fb kan?
xkan aku nak ajak sume kawan2 aku datang kan?
haiyyyo manusia yang suka buat pasal dengan aku..
stop talking shit about me behind my back..
it's so funny how the people who know the least about me, have the most to say..
actually, i don't give any reason for anyone to hate me..
hampa yang create sendiri!!

Friday, October 21, 2011

ALLAHYARHAM FAKHRUL RAZI NAZRI

bismillahirrahmanirrahim..
ape2 pun aku nak sedekahkan Al-Fatihah nie untuk seseorang yang aku
da anggap macam abang aku sendiri..
FAKHRUL RAZI NAZRI
arwah nie baru je berusia 26 tahun..
sampai sekarang aku still x percaya yang dye da meninggal..
tapi takdir Allah takde siapa yang boleh menolak kan?
arwah menghembuskan nafas yang terakhir pada hari Jumaat yang lepas..
da seminggu da..

yang aku dapat tau, dye accident dengan lori otw na pegy keje..
aku terkejut + aku sedih + aku menangis
arwah nie banyak tolong aku susah ke senang ke..
seriously, dye lar kawan + abang yang paling best..
tapi dye panggil aku KAKAK.. hehe!

Fakhrul Razi Nazri, aku doakan agar roh kamu dicucuri rahmat..
semoga kamu ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..
amin ya rabbal alamin..

i will miss you brother...


Monday, October 10, 2011

Twenty Seven Heaven!


ko jangan nak heaven sangat lar piejah!!
lagi 27 hari macam tade pape je..
asyik dengan keje je! gile!

Friday, October 7, 2011

Sejuk Hati.. hehe!

merajuk days dari semalam..
pasaipa tah aku nie.. nak period kot.. salu moody..

HARI TANPA SUARA!
aku x bercakap ape pun.. diam jeh.. sakit hati! muke bau asap! eeeee!
tapi ala olang pandai pujuk meh.. bawak pigy makan kueyteow kari pun aduhai! LICIN! (*sangap)

lunch pun kat kedai yang bila makan ja pinggan mesti licin.. hew! hew!
with favourite dish Gulai Lemak Sipuit Seduit!!!!

dia kata kan, dialah kata bukan aku kata..
"cantik pakai jubah, sejuk hati.. pakai stokin plak tue.. tutup aurat.."
-_________-

nak poyo jap! ;P

STAND UP & SCREAM

hamboi! tajuk macam album Asking Alexandria jeh tapi tade mende pun..
apsal kau ingat aku xley berdiri atas kaki sendiri ke kalau kau tade?
hey hey hey Hang Jebat! walaupun aku perempuan, tapi aku ley buat sume bende 
with or without you tau..
haaaa! itu jeh! 
-MARAH-

Wednesday, October 5, 2011

Untungnya Hidup Di Bumi Ini

assalamualaikum.. =)

dah lame x menulis.. asyik post gambar je..
aku pun buhsan tengok blog sendiri..
aku just nak merepek today.. based on ape yg berlaku kat sekitar aku..

i really don't understand why orang2 keje gov suke "mengulor" x kire waktu..
aku x nafikan aku pernah buat mcmtue.. tapi bukan TIAP-TIAP HARI!
nak2 plak aku mmg banyak keje.. x sempat nak pikir pun ble bley "mengulor"
nak tegur, lagi tua daripada kita.. itu namenye, "pandai x boleh diikut, bodoh x boleh diajar"
bagi orang mcmnie, dorg rase diri dorg da sangat "otai"..
lu sape budak nak nasihat gua?? haaa! camtue lar bunyinye..

kau x rase ke kau makan gaji buta? you're not on your desk pun time keje..
plus! ade yg xnak keje lebih mase untuk sesuatu organisasi melainkan dapat DUIT!
come on lar babe! keje kat ofiz x banyak mane.. nie orang mintak tolong keje lebih sikit, 
nak DUIT!
x bley ke berkorban sikit waktu? x luak mane pun.. mase yang kite ade pun ALLAH yang bagi..

actually, aku letih tgk gelagat orang mcmnie.. ble gov x bagi bonus + gaji naik, 
korang lar yang menyalak paling kuat sekali..
aku tulis nie bukan nak mengate orang tapi sebagai peringatan kat diri aku sendiri..
bekerja pun satu ibadat kan? 
dah tue kalau ibadat lain pun x buat, 
sekurang-kurangnya keje tue biarlah setanding dengan ape yang diberi.. =)

hopefully yang ada dalam nie x tergolong dengan orang2 yang macam aku sebut tadi.. chilllll! c(: