Kipas Susah Mati

Tuesday, November 29, 2011

The Twilight Saga : Breaking Dawn Part 1

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..


 selesai sudah aku tengok Twilight yang memang aku x pernah miss dari 1st movie..
aku tengok dengan mr.hubby + Faten Nabella..
Farah Ain dengan Cukpitot temankan adik2 lain tengok cite Puss In Boots..

okay! aku bagi 3.5 bintang untuk Part 1 nie.. hopefully Part 2 lagi mantop ye!
sumpah aku suke gile tgk Bella kawen dengan Edward..
sebab aku suke gile dengan Edward.. dye kan COOL.. haha!





 tapi Jacob handsome plak aku tengok.. HEHE!

Jacob marah sangat dapat kad kawen.. hehe!

Bella time x make up + sakit hodoh bebeno ghopenye..
yela.. dye mengandungkan anak vampire..
sampai kene minum darah segale..
aku plak nak termuntah monggek.. yuckssss!

Jacob, kau memang handsome dan ganas tapi kau x boleh lawan Edward.. hehe!
cite nie x seswai nokkk untuk kanak2..
banyak sangat adegan "ehem-ehem"..

itu je review aku untuk movie nie..
wa x pandai nak buat review2 nie..

sekian..




Sunday, November 27, 2011

Salam Maal Hijrah 1433

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.. :)

 
 alhamdulillah, Allah bagi peluang untuk aku bernafas di tahun baru nie..
sejujurnya, tahun baru 1433 nie sangat2 bermakna bagi aku..
sebab.......?
1) aku dah selamat menjadi isteri kepada Syed Muhamad Faizal Syed Hassan
2) aku dah tutup buku lame dan bukak buku baru
3) aku dah start planning macam2 for our future
4) gua dapat mak mertua & adik ipar yang best! =)

so, azam aku bagi tahun baru nie..

1) aku  nak jadi isteri yang solehah untuk suami aku & anak yang solehah
2) aku nak keje rajin rajin dan rajin lagi (tambah skill) then planning for further study.. insyaallah
3) mantap skill memasak.. hehe!
4) nak KURUSSSS!  kemon piejah kemon!!

itu jeh dulu kot.. yang lain2 tue maybe datang bile2 mase jeh ke otak aku nie..

last but not least..
Dear My Lovely Hubby,
tengs again for loving me from all over your heart..
sangat2 appreciate.. harap2 sampai ke akhir hayat.. sampai ke syurga.. amin..
saye ade couple yang halal sekarang! =)

ilysm sayang! muahxxx!



Friday, November 25, 2011

LOSER!

ehem-ehem! assalamualaikum..

aku letih nak bertekak.. so, berhenti lar menyalak..
kau baik sangat ke nak mengata aku?
aku usik duit2 kau ke yang kau nak angin sangat nie?

aku dah kahwin so kenapa?
at least aku xde menyumbang kepada kemaksiatan dah..
aku couple secara halal kot..

memang aku x baik mane pun.. x bagus mane pun..
tapi kau tue bagus sangat ke?

sudah2 lar dengan perangai mcm beruk tue..
kau mengata aku lebih2 kalau aku x maafkan kau..
jenuh nak cari kat akhirat nanti bro!

nie sume jenis tatau ape2 yang tersirat.. tau yang tersurat jeh..
aje gile mengkeme nie.. dapat duit ke buat cite pasal aku?
aku memang xkan maafkan + xkan halalkan ape2 pun..
tetttttttttt! TAMAT..

STOP!

kenape suke menyalak? hang tuhan ka? matchmaker ke?
jage hidup sendiri.. jage pasangan sendiri..
sebab aku x pernah sibuk pun mcm mane hang couple, mcm mane hang clash..
mcm mane hang jumpe pasangan baru..
buang mase aku jeh tau amik tau pasal hang..

hang sape ea dengan aku?
kenal mase beranak ke? katil sebelah2 ke?

jangan nilai aku mcm hang dah kenal aku lame sangat..
bukan sume bende aku bley cite..
dan x sume bende yang kau tahu tue betul..

walaupun aku 22 dan kau tue dah cukup tua, dats not mean kau lg hebat okay!
muhasabah diri masing2.. =)

♥ 22.11.2011 ♥

lambat update detik2 indah bersama CADBURY ini sebab ada masalah teknikal..
(sebenonye aku sibuk dengan hal2 rumahtangga)

aku cuti hari selasa sempena meraikan kepulangan suami ku ke tanah air yang tercinta..
bajet jeh! padahal balik dari PD jeh pun..

kami p jenjalan berdua lebih baik sahaja okay!
nie kira 1st date pas kawen.. hehe! malu ittew tau..
siap bwk bekal nasi goreng kampung.. baru smpi kat INFOTERNAK da habes..

dah tau gemok, dok depan!

windows shopping jeh pun.. aku beli stationery (pen, note book & bende2 lagho yang lain)
pastu pegy makan kat Tutti Frutti (dapat discount untuk LADIES)

jangan nak show off sangat cup tue lar..
nie memang kes jahat.. (PART 1)
nie kes jahat.. (PART 2)

pastu tapau pizza kat Domino's..

saye lapa.. hehe!
 bley makan dengan mak sekali kan sambil menonton Cinta Elysa & Edisi Khas..
kami pulang awal sbb ade org tue nak balas dendam mggu lepas x dpt tgk kedua2 rancangan itu..

kemudian, kami hidup sejahtera dan selamat.. amin.. =)

Thursday, November 24, 2011

LUNCH - Table For Two

yours
mine

nie gambo tipu.. tapi lebih kurang same teksturnye..
lapo sgt.. tak dan nak amik gambo segale..

pas balik keje = movie (Misteri Jalan Lama)
tutup mate lar aku tgk cite nie..

Monday, November 21, 2011

10th December 2011 @ Stadium Merdeka

Coming Back in 2011..
hopefully RISDA tade buat ape2 event yang bercanggah dengan RTW Adrenaline..
kalau x, memang aku menangis..

p/s : hubby ku sayang.. jum! jum! lame x headbang.. \m/
dekat 9 bulan x pegy gig.. wuhuuuuu!

HARIMAU MENGAUM AUM AUM!!

CONGRATS! 
alhamdulillah syukur..
Malaysia layak ke Final Bola Sepak Sukan Sea 2011..
jumpe lagi dengan Indonesia..
INSYAALLAH.. 
YOU MALAYSIA

jangan lupe tengok malam nie..
21 November 2011
8.30 P.M.

p/s : hari nie tengok final dah ade teman! yeay! aritue tengok dengan mak.. hehe!

Friday, November 18, 2011

BUSUK PUNYA OLANG

TIDAK!

ape yang tibe2 tidak nie?
itu jawapan aku kalau orang tanye "ko pernah kacau hidup orang + bf orang ke?"

aku suke quote nie :
i may be bent, but not broken, everything happens for a reason.. 
beacause if ALLAH brings you to it, HE will bring you through it..

hello peeps!
aku punya suka lar nak kawen dengan sapa..
dan mesti ade sebab kenape aku x kawen dengan ex-ex bf aku..
takkan aku nak cerita suma benda hal peribadi aku kan?
aku putus dengan Mohd Syaaban, Mohd Khairil Shazri, Mohd Syahir nak kena cerita semua ka?
gila lar! haih!
aku x kawen dengan depa mestilah ada sebab aku sendiri..
dan kenapa aku pilih Syed Muhamad Faizal Syed Hassan jadi laki aku?

aku kawan dengan Mohd Syaaban 3 tahun..
pasaipa aku putus? ada lar sebab dia..
aku kawan dengan Mohd Khairil Shazri 1 tahun..
pasaipa aku putus? ada lar sebab dia..
aku kawan dengan Mohd Syahir 2 tahun..
pasaipa aku putus? ada lar sebab dia..

aku kawan dengan Syed Muhamad Faizal sekejap gila..
pasaipa dia jadi laki aku?
ada lar sebab dia..

sebabnya dia tue jodoh aku.. paham dak??

aku letih nak layan mulut longkang busuk mcm kome nie..
jodoh tue di tangan ALLAH S.W.T chor..
aku sendiri x sangke aku bley kenal laki aku then menikah dengan dia..

yang aku tau.. dia btoi2 nak kat aku..
dia ajak aku kawen.. sapa x mau?
jangan dok cbuk jaja hal peribadi orang boleh dak?
aku xkan sibuk hal2 peribadi hang kot..
aku jaga laki aku lagi baguih kot.. pahala pun dapat..
insyaallah.. amin..

disebabkan terlampau banyak KATA-KATA kot belakang aku..
alhamdulillah.. aku selamat menikah dengan suami aku yang tercinta..
Syed Muhamad Faizal Syed Hassan..
yes! aku sayang sangat sangat sangat kat dia..
ada aku kisah?
aku x rampas bf sapa2 pun..
aku pun bukan tunang orang @ bini orang time tue..
so what?????
yang penting mak ayah aku restu dengan jodoh yang telah ditentukan oleh ALLAH S.W.T
cukup lar.. buat dosa kering ja mengata aku kot itu kot ini..
pfffftttttttt!

aku sayang ang kot.. sampai bile2.. pomish!



KOME ADE HADIAH KAWEN CAMNIE??

muka comot tapi sweet.. hehe!


 to : YAYA

time kasih banyak banyak banyak banyak banyak (isk! xley kira lar)
dah 2 kali yaya buat sign mcmnie.. hik3!
terharunye ittew tamu buat cengni..
kalau rajin buat lar lagi.. huahuahua! 
nie lagi sorg dok ENVY jugak mcm Farah Ain..
hampa p menikah cepat lar.. c(:

 

Thursday, November 17, 2011

BUHSAN DI RISTEC


 nie lar tulisan + lukisan suami aku yang ngok ngek mcm bini dye tue..
terus terang, tulisan dye mmg x cantik tapi aku suke..
macam budak2 punye tulisan.. bab melukis setau aku lar mmg failed!
tapi tadi dye mms mcm2 hasil tulisan + lukisan dye.. hehe!
muke aku yg mcm nak terajang orang nie pun tenyummmm..
kengkui babababababa! 
nah amik satu

GAMBAR 1 : Karangan Pendek Untuk Pengucapan Awam

GAMBAR 2 :Kolong! Alien nak amik baba!!

GAMBAR 3 : Kinguk nie ada askar kolong tembak.. Hik3!

GAMBAR 4 : Sambungan tadi.. Alien ngamuk jadi raksaksa..

cepat lar balik woiiiiii! =(

BREAKFAST

makan nie jeh untuk bfast..
sebab :

1) baba suruh makan koko krunch and minum anlene coklet (sebab dye yang beli)

2) makan je keluar balik, makan je keluar balik.. food poisoning x abeh lg nie.. =(

okay baba! ♥ ♥ ♥

Happy Birthday!! =)

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

hari nie x biasa seperti selalu sebab hari nie birthday ORANG KUAT aku!

♥ FATHIN FARAHIN ♥
 nie lar satu2 nya adik yang aku ada..
yang lain tue adik jugak tapi nie adik dah mcm adik kandung sendiri habaq hang..

dah 21 dah adik aku nie.. ley daftar mengundi! huhu!
wishing you all the best my dear..
panjang umur + murah rezeki + berjaya dalam dunia & akhirat.. 
amin ya rabbal alamin..

ENVY dengan kakak ye? ajak Cukpitot kawen cepat2.. hehe!
last but not least, ilysm sayang! i love both of you (adik and cukpitot)

p/s : i have sumthing for you tapi tggu lar uncle balik ea.. hehe! muahxXx!

Wednesday, November 16, 2011

KALAU RINDU BOLEH BUAT MACAM NIE X?


bosannye bile bucuk tade..
balik lar cepat!! wuuuuuuu~
(hentak2 pale kat meje)

Tuesday, November 15, 2011

S H E L L

R.I.P Marco Simoncelli
Pam & Rebut Peluang Memenangi RM 500,00.00

hehe! arinie last lar peraduan tue.. ade rezeki, ade le.. kalau tade pun tape..

ape kene mengene moto Ducati nie dengan Shell?
moto nie aku beli dekat Shell lame dah sbb suami aku tue suke sangattttt dengan moto nie..
nak beli btoi punya mmg x dapat lar jack.. pulun reja pun lum tentu dapat..
so, aku beli yang fake jela.. lame dah moto nie tersimpan rapi..
kadang2 dia bwk pi tido.. hehe!
suke sangat dye dengan moto nie.. :)

sebulan pastu dia menang contest Shell, dpt lar rm300 dengan set kereta Ferrari.. 
ala.. fake jugak.. ingat yg real punya..

contest bulan 3 punya.. dapat pun rm300.. hehe!

baru2 nie pegy tuka minyak itam..
tau dapat ape plak? SHELL bagi sudu gerpu ade cop SHELL.. hehe!

memang aku x guna lar.. saiiiyaaangggg punya pasal..

SHELL, sebab tarikh tutup peraduan last arinie..
aku tadela isi minyak kat ko tiap2 hari dah..
tuka2 le dengan PETRONAS plak.. haha! :D

Monday, November 14, 2011

W E E K

Assalamualaikum..

haha! da seminggu da aku jadi isteri orang habaq hang..
mmbr2 aku suke tanye camnie..
"best x da kawen?"
"ape perasaan ko jd bini orang nie?"
"nape kawen mengejut?"

gile ko x best!! kawen dengan lelaki yang aku suke..
bukannye kawen pakse.. haha!
aku x kawen mengejut pun tp saje nak buat kejutan.. ;p

cukup seminggu, incik husband pegy kursus meninggalkan daku sendiri..
seminggu plak tue kursus kat Port Dickson..
sob! sob! 
tapela.. keje punye pasal.. dlm negara je pun.. bukannye luar negara.. huhu!

tadi aku jupe FB kwn kepada OP aku mase menikah aritue..
hehe! aku jupe pic aku mase outdoor photoshoot..
heee! malunye ittew.. ittew demuk sangat..

(hang x reti nak diet ke gedempol?)

gemok kan tangan aku??

Friday, November 11, 2011

H U B B Y

dearest Syed Muhamad Faizal..

you are my shoulder to cry on,
you and i are meant to be,
forever you will always be in my heart,
baby thank you for loving me.

Thursday, November 3, 2011

7 Eleven 2011

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

ini bukan iklan promote kedai serbaneka 7 eleven.. tidak sama sekali!
7 ELEVEN 2011 my pre-big day..
so, for those yg follow blog nie @ tuan / puan anon,
saye buat majlis nikah je dulu tau!!
bukan xnak ajak tapi kecik je kenduri nye..
taun depan insyaallah saye buat kenduri beso ckit untuk sahabat handai.. 
so, jangan le buat statement mcmnie pleaseeee..

"woi! x ajak pun kan..!!" 
"eh! sampai hati x ajak.."

aku nak ajak pun ajak mulut jele.. mane de card bagai..
aku mandei2 reke card sendiri adele..
so, pape pun.. aku nak minx maaf banyak2
kalau kome rase kome dipinggirkan..
think positive.. ;)
jemput lar datang rumah aku (kalau sudi)..
kalau x sudi, taun depan jangan x datang plak k?

klik IMAGE di atas untuk tumbesaran yang pesat x bape pesat lar..