Kipas Susah Mati

Tuesday, May 15, 2012

Pulau Tioman (Vacation)

wah wah udah bersarang blog nie.. 
yang nak update nie pun cite macam dah basi sikit..

ofis aku ada buat lawatan ke Pulau Tioman..
actually management kasi 2 choice.. Langkawi atau Tioman..
me n my hubby memang plan nak pegy Tioman (hanimun)
so, tanpa fikir panjang kitorang pilih Tioman..

yang pegy pun x sampai 30 orang.. belas2 jeh seingat aku..
so, jumaat malam (23 Mac 2012) kitorang bertolak dari Ipoh..
sampai Mersing, tunggu ferry mai amik kitorang..
ngam2 pagi lar kitorang sampai kat Tioman.. best jehhh!

View From Kampong Genting
breakfast (Roti Telur)
baba yang tersengih dah sampai Tioman
yeah! jom mandi laut!
tengok air dia.. biruuu..




kitorang stay kat Kampung Genting (Sun Beach Resort)
so, petang tue our tourist guide nak bawak pusing2 pulau..
ada 6 kampung dalam Pulau Tioman nie..
petang tue kami ke Kampung Tekek..
kat Kampung Tekek nie kiranya paling ramai penduduk lar..
ada sekolah sume.. coverage pun kuat kat sini! yeayyy!



nie lar boat yang di sewa selama berada kat sini


aiskrim buat penghilang dahaga

kopok leko nie mmg marvelous.. mcm kat ganu!
nampak x ikan tue ala2 nemo.. tapi kene lepaskan sebab ikan nie terpelihara!

baba menunjukkan kreativitinya tapi nama aku mana?
malam pertama, da penat dan hitam kami jalan2 jeh keliling Kampung Genting..
plan nak tengok orang candat sotong tapi letih sangat..
so, lepak kat jetty & tengok orang memancing..



esoknya bangun awal sebab nak snorkeling kat Tioman Marine Park Centre..
peralatan snorkeling boleh disewa..

nie lar tempat untuk snorkeling

boat nie nmpk mcm buruk tapi style!

sebab aktiviti nie lar kulit aku hangus

time duduk dalam boat, kulit aku dah pedih-pedih dah..
(proses nak hitam lar tue)
balik daripada snorkeling, aku tamau main air laut da..
baba bley plak mandi manda kat tepi resort tue..
siap main tanam-tanam lagi..

dah macam tutankhamun jewp aku tengok

omey je baba buat peace (macam nampak)

 malam kedua (malam terakhir), kitorang de BBQ..
memang favourite aku lar..

nmpk muka dah itam??

baba dengan muka yg itam memegang sepinggan ketam

terbaik wokk seafood.. freshhh!

tinggal sisa ja.. gila nak makan jugak..

 esok pagi nya dah siap2 nak naik ferry ke Mersing..
aku beli t-shirt je untuk anak2 buah aku & adik ipar aku..
xde bende sangat pun nak beli..

jadi le t-shirt ada kenangan pegy Tioman
gambar-gambar last kopek kat Tioman

kbye! :D



No comments: